Yemekleri ile ünlü gaziantep'te sofraların vazgeçilmezi
soğan kebaba dönüştürülüyor. İsmini duyanın şaşırdığı soğan kebabı, damak
tadınını yanında antibiyotik özelliği ile de insanların beğenisini kazanıyor.
Doğal antibiyotik özelliği taşıyor
Sofraların vazgeçilmezi soğanın kebaba dönüştürüldüğü
Gaziantep'te sofraları süsleyen soğan kebabının adını duyanlar şaşkınlığını
gizleyemiyor. Konunun uzmanları ise soğan kebabının damak tadının yanı sıra,
sağlık açısından da faydalarının olduğunu belirtiyor. Gaziantep mutfağının en
önemli yemekleri arasında sayılan ve doğal antibiyotik özelliğiyle dikkat çeken
soğandan yapılan kebabı yoğun ilgi görüyor.
''Soğanı bol bol tüketin''
Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan soğanın gribe karşı korunmak için
doğal antibiyotik özelliği taşıdığını ifade etti. Anadolu Mutfağını Araştırma
Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, Kış mevsiminde
gribe karşı uyararak, sofralarda bol bol soğan tüketilmesini önerdi. Salgın
hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun mevsimine uygun doğal besin
maddeleri tüketmekle mümkün olacağını ifade eden Öztan, "Vücut direncini
arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besin maddelerini
tercih etmek zorundayız. Bu anlamda her mevsimin kendine göre özelliklere sahip
sebze ve meyveleri bulunmaktadır. Son zamanlarda dünyayı ve ülkemizi etkisi
altına alan gribe karşı da vücudumuzun direncini arttırmak ve bağışıklık
sistemimizi güçlendirmek zorundayız.
''Sofranızın vazgeçilmezi haline getirin''
Bunun için antibiyotik özelliğe sahip soğanı da
sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz. İçerdiği vitamin ve doğal
antibiyotik sayesinde gripten korunmanın en lezzetli yolu olan mini soğanlar,
kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak servis ediliyor. Tüm
Dünya'da salgın olarak yaşanılan grip virüsüne karşı bağışıklık sistemimizi
güçlendirici birçok alternatif besin takviyesi alıyoruz. Hiç kuşkusuz
yaşadığımız bu zor günlerde yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi
mevsiminde tüketmek olacaktır. Tüm uzmanların birleşerek onayladığı doğal
antibiyotik soğanı da, İstanbul'da Sahan restoranları Türk damak tadına uygun
bir lezzet haline dönüştürerek,, soğan kebabını konuklarına sunuyor dedi.
Gazianteplilerin kış mevsiminde severek yediği soğan kebabının yerli ve yabancı
turistler tarafından da sevilerek tüketildiği belirtiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder